Ar esate girdėję apie čiuras? Tai tam tikros rūšies spurgos. Jos paruošiamos greitai ir smagiai. Prieš jūsų akis neįprastų spurgų receptas!
Sudėtis:
200 ml vandens
160 g kvietinių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
0,5 šaukštelio druskos
0,2 šaukštelio cinamono
100 ml saulėgrąžų aliejaus
Gaminimas:
Užvirinkite vandenį. Į didelį dubenį sudėkite druską, cinamoną, kepimo miltelius ir miltus. Į birų mišinį supilkite verdantį vandenį ir užminkykite tešlą. Leiskite jai pailsėti 5 minutes.
Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite į keptuvę su karštu aliejumi.
Tešlą rekomenduojama išspausti spirale, o po to padalyti į atskiras spurgas. Taip spurgos išeina išlenktos, tačiau be spiralės tešla netgi gali įgauti bet kokią formą. Kepkite iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
Patiekite tokias spurgas, aplietas išlydytu baltuoju, pienišku ar juoduoju šokoladu. Šis neįprastų spurgų receptas yra nuostabus desertas prie kavos ar arbatos!