Jei mėgstate varškę ir iš jos pagamintus desertus, išsisaugokite šį receptą. Šis varškės pyragas yra lengvai pagaminamas ir nepamirštamo skonio.
Sudėtis
- 1 kg varškės
- 80 g cukraus
- 600 ml grietinėlės
- 15 g vanilinio cukraus
- 6 kiaušiniai
- 80 g vanilinio pudingo miltelių
- 100 g desertinių sausainių su vyšnių uogiene
Glajui
- 100 g šokolado
- 100 g grietinėlės
Paruošimas
Varškę sudėkite į didesnį dubenį, suberkite cukrų, vanilinio pudingo miltelius, supilkite grietinėlę ir išplakite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius ir kruopščiai išplakite, kad susidarytų vienalytė masė.
Kepimo formos (24 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi, sudėkite desertinius sausainius su vyšnių įdaru ir supilkite varškės masę.
Pašaukite į iki 180° C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 minutes.
Glajui užpilkite šokoladą grietinėle. Ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens garų vonelėje. Glajų užpilkite ant viso pyrago paviršiaus. Papuoškite supjaustytais sausainiais.
Padėkite į šaldytuvą bent vienai valandai, kad sustingtų. Ir viskas. Tiekite ant stalo.