Tai, kad turkiški desertai yra vieni populiariausių ir skaniausių pasaulyje, yra seniai žinomas faktas. Juk jie pasižymi viskuo: nestandartiniais skonio deriniais ir gražia išvaizda bei gana paprastu gaminimo būdu. Toks yra ir šis pasakiškas citrininis desertas. Jei mėgstate citrinas, tikrai neliksite jam abejingas!
Sudėtis
- 2 kiaušiniai
- 50 ml aliejaus
- 3 šaukštai cukraus pudros
- citrinos sulčių
- citrinos žievelės
- 10 g kepimo miltelių
- vanilino
- miltų
Gaminimas
Kiaušinius sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis, cukraus pudra, citrinos žievele ir vanilinu. Viską išplakite.
Tada suberkite miltus (bet ne visus) ir kepimo miltelius. Tešlą minkykite rankomis, palaipsniui pridėkite miltų.
Jei tešla labai limpa prie rankų, įberkite daugiau miltų. Galutinė konsistencija turėtų būti panaši į trapios tešlos. Uždenkite tešlą ir leiskite jai pastovėti.
Kai tešla pastovės, iš jos formuokite mažus rutuliukus ir apvoliokite cukraus pudroje.
Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Citrininis desertas paruoštas! Belieka ragauti.
Išsamiau šiame vaizdo įraše: