Skanus, greitai paruošiamas ir itin šokoladinis pyragas! Pasigaminkite jį ir pasikvieskite draugus į svečius.
Sudėtis:
1 kiaušinis
1 puodelis cukraus
1 puodelis grietinės
0,5 šaukštelio sodos
1,5 puodelio miltų
100 g kakavos
Gaminimas:
Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Sudėkite į riebalais išteptą ir miltais apibarstytą kepimo formą.
Kepkite nelabai karštoje (maždaug 180 laipsnių) orkaitėje 35–40 minučių.
Iškeptą pyragą supjaustykite į 2-3 dalis ir pertepkite kremu.
Galimi du kremo variantai:
Išplakite 200 g sviesto ir ½ puodelio kondensuoto pieno, įpilkite 100 g kakavos, gerai išmaišykite.
Arba sumaišykite 1 stiklinę grietinės su 1 stikline cukraus, pagal skonį įpilkite tirpios kavos ir, maišydami, uždėkite ant ugnies, bet neužvirkite. Įdėkite 50 g sviesto. Gerai išplakite grietinėlę.
Taip pat viršų apliekite glaistu. 1 šaukštą kakavos, 1 šaukštą grietinės, 1 šaukštą cukraus, 1 šaukštą sviesto sudėkite į prikaistuvį, užkaitinkite, gerai išplakite iki vientisos masės ir greitai apliekite pyragą.
Skanaus!