Pyragas panašus į sluoksniuotos tešlos varškės pyragą, tačiau jis turi ir obuolių sluoksnį, todėl yra nepaprastai gaivus ir skanus.
Jei laukiate svečių, būtinai pasiūlykite jiems šį desertą.
Jums reikės:
Tešlai:
- 3 kiaušiniai;
- 4 valgomieji šaukštai granuliuoto cukraus;
- 2 valgomieji šaukštai paprastų miltų;
- 1 valgomasis šaukštas bulvių krakmolo;
- 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus.
Obuolių įdarui:
- 800 gramų obuolių;
- Cukrus pagal skonį;
- 1 pakelio pudingo miltelių.
Kremui:
- 300 gramų plaktos grietinėlės;
- 150 g grietinės;
- želatinos;
- 3 valgomųjų šaukštų cukraus pudros.
Papuošimui:
- 150 gramų juodojo arba pieniško šokolado.
Gaminimo eiga:
Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų. Tada atsargiai mažu greičiu įmaišykite kitus tešlos ingredientus į kiaušinius.
Tešlą sluoksniuokite ant riebalais išteptos 22 cm skersmens kepimo skardos. Kepkite 25-30 minučių 170 laipsnių temperatūroje.
Tada leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Obuolius nulupkite, supjaustykite gabalėliais. Įpilkite apie 3/4 puodelio vandens (jei jie nėra labai sultingi), troškinkite, kol suminkštės. Galiausiai supilkite pakelį vanilinio pudingo miltelių.
Ant atvėsusios tešlos sluoksniuokite obuolių masę. Išlyginkite ir galiausiai uždėkite grietinėlės kremą. Norint jį padaryti, grietinėlę išplakite su cukrumi ir grietine.
Galiausiai sutirštinkite želatina. Prieš patiekdami pyrago viršų papuoškite tarkuotu šokoladu. Linkime jums skanaus.