Obuolių spurgos yra desertas, kuris tikrai ištirps jūsų burnoje. Nuostabiai švelnios, kvapnios spurgos nustebins jūsų svečius ir šeimą!
Ingredientai:
- Obuoliai – 2 vnt.
- Miltai – 6 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- Pienas – 6 virtuviniai šaukštai
- Grietinė 25% – 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus – 4 valgomieji šaukštai
- Druska – žiupsnelis
- Sviestas – 10 gramų
- Kiaušinis – 2 vnt.
- Cinamonas – pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejus – 4-5 valgomieji šaukštai.
Gaminimas:
Kruopščiai nuplaukite obuolius. Išimkite šerdį, žievės nulupti nereikia. Supjaustykite ne storais, maždaug 0,5 cm storio žiedais.
Apvoliokite cukre (2 valgomieji šaukštai) ir cinamone (nebūtina). Kol paruošite tešlą, padėkite obuolius į šaldytuvą.
Dubenyje sumaišykite visus tešlos ingredientus iki tirštos konsistencijos. Kepimo miltelius pirmiausia sumaišykite su miltais.
Kiekvieną obuolio skiltelę pamirkykite tešloje ir dėkite į karštą aliejų. Kepkite ant silpnos ugnies. Obuoliai taip pat turi būti iškepę, ne tik tešla aplink juos.
Virkite, kol abi spurgų pusės bus auksinės rudos spalvos. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų perteklinis aliejus.
Patiekdami galite apibarstyti spurgas cukraus pudra. Išbandykite šį receptą, tikrai nenusivilsite. Skanaus!
Vaizdo įrašas: