Bulvių pyragas yra puikus patiekalas pietums ar vakarienei. Jis labai maistingas ir jo tikrai užteks visai šeimai. Jums taip pat nereikės pirkti jokių konkrečių ingredientų – tikrai namuose turite viską, ko reikia.
Perskaitykite receptą ir patys suprasite, kad iš tiesų labai lengva pasigaminti bulvių pyragą.
Ingredientai keturioms porcijoms
- 700 g bulvių;
- 300 g miltų;
- 250 g fetos sūrio;
- 250 g jogurto;
- 2 svogūnai;
- 100 ml saulėgrąžų aliejaus;
- 3 kiaušiniai;
- Sauja petražolių;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas
- Nulupkite ir supjaustykite svogūnus.
2. Fetos sūrį nusausinkite virtuviniu popieriumi ir supjaustykite kubeliais. Jie turi būti maždaug 1 centimetro dydžio.
3. Nulupkite bulves ir supjaustykite maždaug 2–3 milimetrų storio griežinėliais.
4. Sumaišykite bulves su kiaušiniais, jogurtu ir aliejumi.
5. Į šį mišinį įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
6. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, tada sumaišykite juos su bulvių mišiniu.
7. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi.
8. Ant viršaus paskleiskite bulvių mišinį.
9. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
10. Leiskite bulvių pyragui šiek tiek atvėsti, papuoškite sezamo sėklomis ar žolelėmis ir patiekite. Gero apetito!