Jei mėgstate picą, taip pat pamėgsite ir šį skanų įdarytą patiekalą pagal „Facebook“ tinklo receptą.
Sodrus sūrio skonis jus sužavės!
Jums reikės:
- 1 puodelio kefyro
- 1/2 arbatinio šaukštelio sodos (užgesintos actu)
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus
- 3 puodelių miltų (2,5 puodelių tešlai + 0,5 puodelio minkant tešlą)
- 200 g varškės
- 120 – 150 g kietojo sūrio
- 2 skiltelių česnako
- Aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia paruoškite tešlą. Į dubenį su kefyru supilkite druską, cukrų ir sodą (nugesintą su actu) ir sumaišykite šluotele.
- Įberkite persijotus miltus dalimis ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
- Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalviršio ir minkykite, kol tešla bus tinkamos konsistencijos.
Įdėkite ją į maišelį ir leiskite 15-20 minučių pabūti.
- Įdarui galite naudoti bet kokį kietą sūrį, kurį sutarkuokite su smulkia trintuve.
Suberkite varškę, žiupsnelį druskos, išspauskite dvi česnako skilteles ir gerai išmaišykite įdarą.
Padalinkite įdarą į 4 dalis.
- Padalinkite tešlą į 4 dalis ir iš kiekvienos dalies suformuokite 5 mm storio blynus.
Į vidurį įdėkite įdaro, sulenkite blyną. Galite lengvai pakočioti su kočėlu, kad blynas būtų plonesnis.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol pagels.
- Iškepę padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad atsikratytumėte riebalų pertekliaus.
- Atlikta.
Gero apetito!