Su šiuo „YouTube“ kanalo receptu, namuose galite lengvai paruošti puikią sultingą mėsą, kurios skonis yra tikrai panašus į tipišką turkų patiekalą – kebabą. Tai labai skanu! Be to, nereikia įjungti orkaitės ar grilio, mėsą galite greitai paruošti ir keptuvėje.
Jums reikės:
- 1 kg vištienos be kaulų (šlaunelių mėsos ar krūtinėlės)
- 4 valgomųjų šaukštų natūralaus jogurto
- 1 valgomojo šaukšto pomidorų tyrės arba pomidorų padažo
- 1/2 arbatinio šaukštelio raudonųjų maltų pipirų
- 1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų maltų pipirų
- 1/2 arbatinio šaukštelio čili padažo
- 1/2 arbatinio šaukštelio kumino miltelių
- druskos pagal skonį
- žiupsnelio cinamono
- sutrinto ar smulkinto česnako
- 1 valgomo šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 valgomo šaukšto acto
- kepimo iešmelių
Gaminimo eiga:
Vištieną supjaustykite mažesniais gabalėliais ir paruoškite marinatą.
Į dubenį sudėkite jogurtą, įpilkite pomidorų tyrės arba pomidorų padažo, įdėkite raudonųjų pipirų, juodųjų pipirų, čili, kumino miltelių, druskos, cinamono, sutrinto česnako, užpilkite alyvuogių aliejumi, actu ir citrinos sultimis.
Marinatas dažniausiai daromas iš trijų ingredientų – jogurto, aliejaus, acto ar citrinos sulčių.
Tai paprasčiausias ir tuo pačiu skaniausias būdas, kad mėsa nebūtų išdžiūvusi, ir jis dažniausiai naudojamas turkų virtuvėje.
Sumaišykite marinatą, įdėkite į jį mėsą ir kruopščiai viską išmaišykite.
Uždenkite ir palikite marinuotis mažiausiai 4 valandoms (bet geriausia per naktį).
Paruoštą mėsą pasmeikite ant iešmelių.
Keptuvę patepkite aliejumi, įkaitinkite ir kepkite paruoštą mėsą.
Kruopščiai skrudinkite iš visų pusių ir galite patiekti.
Jei reikės, kepimo metu įpilkite aliejaus.
Skanaus!
Video medžiaga: