Ketvirtadienis, 31 spalio, 2024

Naujausi

Kaip paruošti saldžiąsias paprikas žiemai?

Rudenį saldžiosios paprikos parduodamos gerokai pigiau nei žiemą, tad kodėl nepasiruošti šių daržovių atsargų šaltajam metų laikui? Siūlome išbandyti net kelis paprikų paruošimo būdus – tikrai išsirinksite patį mėgstamiausią.

Užšaldykite paprikas

Nuplaukite ir nusausinkite paprikas. Pašalinkite kotelius, išimkite sėklas. Supjaustykite vienodo storio žiedais, įdėkite į plastikinius indus. Uždarykite dangteliais ir padėkite į šaldiklį. Šios paprikų atsargos tikrai pravers gaminant picas, salotas ar įvairius užkandžius.

Paprikos salotoms ir troškiniams

Nuplaukite ir nusausinkite paprikas, išimkite sėklas. Supjaustykite nedideliais šiaudeliais ir suberkite į plastikinį butelį. Užšaldykite. Kai  prireiks pasinaudoti paprikų atsargomis, galėsite tiesiog nupjauti dalį butelio, ir taip sutaupysite vietos šaldiklyje.

Mėgstate įdarytas paprikas?

Jei dažnai gaminate šį patiekalą, naudinga užsišaldyti jau paruoštų paprikų, nes tai jums padės sutaupyti laiko. Nupjaukite paprikų viršūnėles, išimkite sėklas, ir sudėkite 4 paprikas vieną į kitą (kaip parodyta paveikslėlyje).

Paprikos sriubai

Neišmeskite paprikų kepurėlių, nes jas galėsite apipjaustyti ir paruošti paprikų sriuboms arba turkiškam užkandžiui, apie kurį netrukus papasakosime.

Paprikos pikantiškam užkandžiui

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite paprikų gabalėlius. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.  Kai paprikos paruduos, išimkite jas iš orkaitės. Perkelkite daržoves į dubenį ir leiskite visiškai atvėsti. Nuimkite odeles, minkštimą smulkiai supjaustykite. Užšaldykite. Kai šias paprikas atitirpinsite, galėsite pagardinti įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis. Šias paprikas galėsite naudoti užtepėlių ar kitų užkandžių gamybai.

Įdomūs video