Kiek kartų paprikos milteliai, pirkti parduotuvėje, jus nuvylė? Parduotuvėje parduodami beskoniai raudonai rudi milteliai tikrai negardina patiekalų. Ir pagaliau šias paieškas vainikavo sėkmė. Iš savo kelionės į Gruziją parsivežiau tikrą kvapnų prieskonį. Ir kartu su juo receptą. Dabar naminiai paprikos milteliai visada laikomi dėžutėje su prieskoniais.
Pagaminti prieskonį yra tikrai lengva. Tam reikia tik vieno ingrediento – paprikos. Greitai sukapoti, išdžiovinti ir susmulkinti. Tai visa paslaptis. Naminė paprika laikosi labai ilgai. Svarbiausia, kad drėgmė ir kenkėjai nepatektų į ją. Sandariai uždarytame indelyje prieskonis išliks toks pat kvapnus ir skanus.
Jums reikės:
- Paprikų 2 kg
Gaminimas:
Nuplaukite paprikas, perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklas bei stiebus. Supjaustykite plonais ilgais gabalėliais arba sutarkuokite.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir plonu sluoksniu paskleiskite papriką. Šiam kiekiui jums reikės maždaug 3 skardų.
Įkaitinkite orkaitę iki 80 laipsnių. Įdėkite kepimo skardas 4 valandoms, palikdami duris praviras.
Sausas paprikas perpilkite į maišytuvo dubenį ir sumalkite į miltelius. Paruoštą papriką supilkite į indelį ir sandariai uždarykite.
Iš šio paprikų kiekio gaunama 81 g natūralios aromatinės paprikos miltelių. Paprikos milteliai gali būti dedami į daržovių patiekalus ir sriubas.