Obuolių desertai populiarūs ištisus metus. Man labiausiai patinka tai, kad obuoliai visada išlieka skanūs. Obuolius galima kepti, dėti į tešlą, karamelizuoti, ir t.t. Bet kuriuo atveju jie išlieka skanūs, tačiau atsiskleidžia vis iš kitos pusės.
Paruošiau jums keletą greitai paruošiamų obuolių desertų receptų, kurie man ypač patinka. Kiekvieną jų galima paruošti ryte prieš einant į darbą. Vis dėlto, šie desertai yra tokie elegantiški ir skanūs, kad juos galima drąsiai patiekti ir ant šventinio stalo. Obuolių blynai yra mano mėgstamiausi!
Varškės-obuolių sausainiai
Jums reikės:
- 200 g 5% riebumo varškės
- 100 g sviesto
- 100 g cukraus
- 0,5 arb. š. druskos
- 250 g miltų
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 2 obuolių
- 10 g cinamono
Kaip gaminti?
Blenderiu sumaišykite varškę, sviestą, 75 g cukraus ir druską. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Minkykite tešlą.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite vaisius su tešla.
Tešlos gabaliukus susukite į rutuliukus ir apvoliokite likusiame cukraus ir cinamono mišinyje.
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir ant jos sudėkite tešlos rutuliukus. Kepkite 35–40 minučių 180 °C temperatūroje.
Obuolių bandelės
Jums reikės:
- 250 g obuolių
- 3 kiaušinių
- 550 g miltų
- 7 g sausų mielių
- 3 valg. š. cukraus
- 0,5 arb. š. druskos
- 2 valg. š. augalinio aliejus
- cukraus pudros (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Iš obuolių išimkite šerdis ir supjaustykite griežinėliais. Įmuškite 2 kiaušinius ir sutrinkite ingredientus iki skystos konsistencijos.
Sumaišykite miltus, mieles, cukrų ir druską. Įpilkite obuolių-kiaušinių mišinio, augalinio aliejaus ir minkykite tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šiltą vietą 40 minučių.
Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus ir sudėkite juos į kepimo skardą. Palikite 15 minučių pastovėti.
Būsimas bandeles aptepkite kiaušiniu ir pašaukite į 180°C orkaitę 30–35 minutėms. Pabarstykite cukraus pudra.
Blynai su obuoliais
Jums reikės:
- 1 kiaušinio
- 3 valg. š. cukraus
- 0,5 arb. š. druskos
- 500 ml kefyro (2,5% riebumo)
- 4 valg. š. augalinio aliejaus
- 400 g miltų
- 0,5 arb. š. sodos
- 3 obuolių
Kaip gaminti?
Kiaušinį sumaišykite su cukrumi ir druska. Įpilkite kefyro, 2 valg. š. augalinio aliejaus, suberkite miltus ir sodą. Viską gerai išmaišykite.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su tešla.
Keptuvėje įkaitinkite likusį augalinį aliejų. Blynus apkepkite po 3–5 minutes iš kiekvienos pusės.
Varškės-obuolių suktinukai
Jums reikės:
- 4 obuolių
- 100 g sviesto
- 150 g cukraus
- 2 arb. š. citrinos žievelės
- 1 arb. š. cinamono
- 350 g 5% riebumo varškės
- 1 kiaušinio
- 1 lavašo
Kaip gaminti?
Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite 50 g sviesto ir sumaišykite su 50 g cukraus. 10 minučių pakepinkite obuolius. Įmaišykite tarkuotą citrinos žievelę ir cinamoną.
Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Obuolių mišinį perkelkite į kepimo indą.
Blenderiu sumaišykite varškę, kiaušinį ir likusį cukrų. Mišinį tolygiai paskirstykite ant lavašo ir susukite į vamzdelį.
Supjaustykite lavašą ir sudėkite gabalėlius ant obuolių mišinio. Patepkite likusiu lydytu sviestu. Kepkite 20-25 minutes 180°C temperatūroje.
Greiti desertai iš obuolių yra įsitvirtinę mano valgiaraštyje. Dar kartą įsitikinau, kad genialumas slypi paprastume! Kai noriu skanėstus paįvairinti, įdedu ko nors naujo. Pavyzdžiui, puikiai tinka kai kurios uogos ar prieskoniai. Išlaisvinkite savo vaizduotę ir nebijokite eksperimentuoti!