Ar įmanoma sugalvoti ką nors paprasčiau už blynus? Turbūt ne. Bet tai visai nereiškia, jog blynai yra prastas patiekalas. Ypač jei pagardinsite juos kokiu nors įdaru. Šįkart dalinamės receptu su žaliųjų svogūnų įdaru, tačiau iš tiesų galite juos pakeisti bet kokiu kitu produktu.
Sudėtis
- 60 g žaliųjų svogūnų
- 1 kiaušinis
- 200 g kefyro
- 200 g miltų
- 4 g sodos
- druska, pipirai pagal skonį
Paruošimas
Į kefyrą suberkite sodą ir gerai išmaišykite. Soda sureaguos su kefyru, atsiras daug burbuliukų.
Kiaušinį išplakite su druska. Sudėkite į kefyro masę ir išmaišykite. Toliau nedidelėmis porcijomis suberkite miltus. Tešla turi būti tiršta kaip grietinė.
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir įmaišykite į tešlą.
Įkaitinkite keptuvę ir pradėkite skleisti blynelius. Kepkite iš abiejų pusių, kol pagels.
Geriausia blynus su svogūnais patiekti su grietine.