Tokiu būdu marinuoti agurkai, pagal „YouTube“ kanalo receptą, yra vidutiniškai sūrūs, traškūs ir šiek tiek aštrūs.
Jie puikiai tinka salotoms ar net ir su pagrindiniais patiekalais!
Jums reikės:
agurkų
krienų
česnako
aitriosios paprikos
lauro lapų
krapų
serbentų lapų
vyšnių lapų
juodųjų pipirų žirnelių
druskos – 3 litrų indui reikės 100 g druskos
5 – 6 litrų plastikinio butelio
Gaminimo eiga:
Agurkai rauginami šaltai, o paruošimas yra labai greitas.
Pirmiausia agurkus pamirkykite šaltame vandenyje apie 3-4 valandas, tada kruopščiai nuplaukite ir nupjaukite kotelius.
Lapus supjaustykite į mažesniais gabalėlius ir suberkite į butelį.
Įdėkite nuvalytą ir supjaustytą krienų šaknį ir per pusę perpjautą aitriąją papriką, pipirus, lauro lapus ir česnaką.
Dabar į butelį įdėkite agurkus ir tarp jų įdėkite česnako.
Skonis bus daug geresnis.
Tada užpildykite butelį agurkais iki viršaus.
Galiausiai į butelį sudėkite krapus ir krienų lapus.
Dabar atėjo laikas paruošti infuziją.
Supilkite druską į dubenį, atskieskite šiltu vandeniu ir maišykite, kol druska visiškai ištirps.
Tada įpilkite gautą tirpalą į butelį iki pat viršaus ir butelį užsukite dangčiu.
Tokiu būdu paruoštus agurkus padėkite į tamsią ir vėsią vietą.
Gero apetito!
Vaizdo medžiaga: