Nuostabiai paprastas, bet labai skanus tortas „Karamelės naktis“ sujungia riešutus, kriaušes, grietinę ir saldų kondensuotą pieną į nuostabią harmoniją. Niekas neatsisakys antro gabalėlio šio torto!
Sudėtis
Biskvitui
- 5 kiaušiniai
- žiupsnelis druskos
- 200 g cukraus
- 170 g miltų
- 50 g kukurūzų krakmolo
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 100 g riešutų
Kremui
- 600 g grietinės
- 250 g virinto kondensuoto pieno
Įdarui
- 1 kriaušė
- 1 šaukštas cukraus
- 1 šaukštelis sviesto
- 1 šaukštas medaus
- 0,5 šaukštelio cinamono
- žiupsnelis citrinos rūgšties
Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir cukrumi, kol susidarys baltos putos. Suberkite persijotus miltus su krakmolu ir kepimo milteliais, atsargiai išmaišykite. Pridėkite susmulkintų graikinių riešutų. Perkelkite į formą, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi, o sienelės suteptos aliejumi ir apibarstytos miltais. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Išimkite biskvitą iš formos, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Įdarui keptuvėje ištirpinkite sviestą, cukrų, medų, pridėkite citrinos rūgšties, cinamono. Į šį mišinį sudėkite smulkiai supjaustytą kriaušę. Patroškinkite 3 minutes, kol karamelizuosis, išjunkite ugnį.
Kremui išplakite virtą kondensuotą pieną su grietine, kol ingredientai susimaišys. Nuo biskvito nupjaukite kauburį – jis bus skirtas tortui pabarstyti.
Biskvitą supjaustykite į 3-4 dalis. Surinkite tortą, padengdamas jį kremo ir kriaušių įdaru.
Viršų ir kraštus taip pat aptepkite kremu. Iš viršaus pabarstykite trupiniais. Paimkite dar porą šaukštų virinto kondensuoto pieno ir grietinės, paplakite ir papuoškite pyrago viršų. Papuošimui galite pabarstyti tarkuotu šokoladu.
Palikite šaldytuve mažiausiai 5-6 valandas, kad įsigertų. Ir tada skanus karamelinis pyragas su kriaušių įdaru ir riešutais bus paruoštas!