Rudeniškas pyragas su uogiene puikiai tiks kaip desertas prie arbatos. Jį pasigaminti tikrai lengva, tad pabandykite išsikepti šį skanėstą!
Ingredientai:
- kefyras – 250 ml;
- uogienė (bet kokia) – 200 g;
- kiaušiniai – 2 vnt.;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- miltai – 400 g;
- kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis;
- vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis.
Gaminimas:
Supilkite kefyrą į dubenį ir įdėkite uogienę, įmuškite kiaušinius ir įpilkite augalinio aliejaus. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
Gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa. Tada supilkite tešlą į silikoninę kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.