Šis pyragas su obuolių ir varškės įdaru yra tikrai nesunkiai pagaminamas. Be to, jei norite, vietoj obuolių galite naudoti ir kitokius vaisius.
Ingredientai:
Įdarui:
- obuoliai – 1 kg
- varškė – 500 g
- kiaušiniai – 2 vnt.
- 1 apelsino žievelė ir sultys
- cukrus – 100 g
- cinamonas – 10 g.
Tešlai:
- miltai – 280 g
- sviestas – 180 g
- cukrus – 50 g
- kepimo milteliai – 10 g.
Gaminimas:
Pirmajam įdarui sumaišykite varškę su cukrumi, kiaušiniais, apelsinų žievele ir sultimis. Plakite elektriniu maišytuvu iki vientisos masės. Antram įdarui nuluptus obuolius sutarkuokite, apibarstykite juos cinamonu.
Į miltus suberkite kepimo miltelius ir sviestą. Viską trinkite iki trupinių, tada suberkite cukrų ir išmaišykite. Paimkite kepimo indą ir išklokite kepimo popieriumi. 1/3 tešlos sudėkite į kepimo indą, tada dėkite obuolių ir varškės įdarus. Ant jų dėkite antrąja tešlos dalį. Tada vėl dėkite varškę ir obuolius, ant viršaus sudėkite likusią tešlą.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug valandą. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir patiekite. Skanaus!