Jei jums patinka traškus riešutų sluoksnis ir mėlynės, išbandykite šį desertą!
Tai puikus desertas su mėlynėmis ir skaniu kremu.
Jums reikės:
- 100 g sviesto
- 3 kiaušinių trynių
- 100 g cukraus pudros
- 180 g pusiau rupių miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 vanilinio cukraus
- 300 g šaldytų mėlynių (šviežių, konservuotų)
Baltymų sluoksniui:
- 3 kiaušinių baltymų
- 100 g cukraus pudros
- 100 g maltų riešutų
Gaminimo eiga:
Minkštą sviestą išmaišykite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės.
Tada po vieną sudėkite trynius.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į sviestą.
Turėtų gautis minkšta ir šiek tiek lipni tešla.
Sudrėkinkite rankas ir paskleiskite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos dugno.
Pyrago formos matmenys yra 20 x 30, o ant tešlos viršaus paskleiskite mėlynes.
Kepkite iki 160°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Baltymų sluoksnį ruoškite, išplakdami baltymus su žiupsneliu druskos iki putų konsistencijos.
Tada įberkite cukraus pudros ir išplakite iki purios ir standžios masės.
Dabar lengvai įmaišykite maltus riešutus.
Išimkite tešlą iš orkaitės, ant jos uždėkite baltymus, sumaišytus su sumaltais riešutais ir vėl įdėkite į orkaitę.
Padidinkite temperatūrą iki 170 laipsnių.
Kepkite dar apie 15-20 minučių.
Iškepus, leiskite pyragui atvėsti ir tada supjaustykite norimo dydžio porcijomis.
Linkime gero skonio!