Šis rudeninis pyragas jums patiks ne tik dėl skonio, bet ir dėl to, kad jį labai greitai pagaminsite. Būtinai išbandykite, tai puikus desertas prie arbatos!
Ingredientai:
- kiaušinis – 1 vnt.
- vanilė – žiupsnelis
- druska – 1 arbatinis šaukštelis
- cukrus – 2 valgomieji šaukštai
- sviestas – 40 g
- augalinis aliejus – 3 valgomieji šaukštai
- pienas – 150 ml
- miltai – 150 g
- kepimo milteliai – 8 g
- actas – 1 arbatinis šaukštelis
- vynuogės – kiek norite.
Gaminimas:
Vynuoges perpjaukite pusiau ir paskleiskite ant šiek tiek įkaitintos keptuvės. Supilkite cukrų ir įdėkite 40 gramų sviesto, išmaišykite ir lengvai pakepinkite.
Tada darykite tešlą, išplakite kiaušinį, supilkite vanilę, aliejų, actą ir pieną, suberkite miltus su kepimo milteliais. Tešlą tolygiai užpilkite ant vynuogių keptuvėje.
Uždenkite dangčiu ir kepkite 20 minučių ant vidutinės ugnies. Skanaus!