Tai – vienas mano mėgstamiausių pyragų, kuris yra traškus išorėje, o viduje – labai minkštas. Šis pyragas yra ne tik labai skanus, bet taip pat ir labai nebrangus, todėl tikrai verta išbandyti šį receptą.
Jums reikės:
- 300 ml gazuoto mineralinio vandens
- 150 ml augalinio aliejaus
- 300 g granuliuoto cukraus
- 600 g kvietinių miltų
- 1 pakelio kepimo miltelių (10 g)
- 1 apelsino žievelės
- 1 arb. š. vanilės esencijos
- 2 arb. š. kakavos
- 2 arb. š. uogienės
- cukraus pudros
Kaip gaminti?
- Į gilų dubenį supilkite mineralinį vandenį.
- Įpilkite aliejaus ir cukraus.
- Maišykite, kol cukrus ištirps.
- Suberkite miltus ir kepimo miltelius.
- Sumaišykite ingredientus.
- Įdėkite tarkuotos apelsino žievelės.
- Kruopščiai išmaišykite.
- Įpilkite vanilės esencijos ir išmaišykite.
- Paruoškite dvi kepimo formas.
- Patepkite aliejumi ir pabarstykite miltais.
- Į kiekvieną formą supilkite apie ketvirtadalį mišinio.
- Į likusį mišinį įberkite kakavos.
- Sumaišykite mentele.
- Įdėkite mėgstamos uogienės ir išmaišykite.
- Kakavos mišinį supilkite į formeles.
- Formoje šakute šiek tiek pamaišykite.
- Kepinius pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 55 minutes.
- Palaukite, kol atvės.
- Galiausiai pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Skanaus!
Pamokėlė vaizdo įraše: