Į šį pyragą galite dėti šviežių, šaldytų, konservuotų ar net džiovintų vaisių. Tešla, pagaminta vos iš kelių ingredientų, yra labai puri ir minkšta. Šis pyragas patiks ne tik jums, bet ir visai šeimai!
Gaminkite jį bent kartą per savaitę, visada su skirtingais vaisiais.
Nepamirškite vaisių apvolioti krakmole – taip jie nenukris į tešlos dugną ir gražiai išsilaikys ant viršaus.
Jums reikės:
- Kiaušinių, 4 vnt.;
- Cukraus, 180 g;
- Pieno, 200 ml;
- Augalinio aliejaus, 120 ml;
- Kokoso drožlių, 80 g;
- Miltų, 300 g;
- Kepimo miltelių, 1 pakelio;
- Šaldytų vaisių, 300 g;
- Kukurūzų krakmolo, 1 valgomojo šaukšto
Pasirinktinai:
- Šviežių vaisių
- Džiovintų vaisių
- Konservuotų vaisių
Gaminimo eiga:
Kiaušinius su cukrumi ir vanile išplakite iki putų.
Galite naudoti maišytuvą, kad mišinys būtų labai purus.
Plakite, kol cukrus visiškai ištirps.
Supilkite pieną, augalinį aliejų ir suberkite kokosų drožles, išmaišykite.
Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir išmaišykite iki vientisos masės.
Išklokite formą kepimo popieriumi ir supilkite dalį tešlos.
Vaisius sumaišykite su krakmolu ir išdėliokite ant tešlos.
Ant viršaus supilkite likusią tešlą.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40-50 minučių.
Naudodami medinį pagaliuką patikrinkite, ar pyragas iškepė.
Jei norite, kad pyragas būtų dar gaivesnis, į tešlą įmaišykite šiek tiek citrinos žievelės arba citrinos sulčių.
Pyragas puikiai tinka prie arbatos ar kavos. Puikiai tinka net ir pusryčiams.
Linkime gero skonio!