Kai buvau maža, mano mama dažnai gamino „Meškutės” tortą . Aš vis dar prisimenu vaikystės skonį: švelnaus skonio tortas su grietininiu kremu yra dangiškas malonumas.
Dabar ruošiu šį pyragą savo mažajai dukrai ir ji džiaugiasi ne tik torto skoniu, bet ir nuostabiu pavadinimu.
Tortas „Meškutė“ neužima daug laiko, jį labai paprasta paruošti. Tortas yra vidutiniškai saldus, subtilus, o riešutai suteikia originalų skonį.
Jums reikės:
Biskvitui:
kvietinių miltų – 400 gramų;
grietinės- 1 puodelio;
dviejų šaukštelių kepimo miltelių;
150 g cukraus;
2 šaukštų kakavos;
1 pakelio vanilinio cukraus;
Kremui:
500 g grietinės;
180-200 g cukraus;
Glazūrai:
šešių šaukštų cukraus;
keturių šaukštų kakavos;
100 g sviesto;
keturių šaukštų pieno;
graikinių riešutų – 1 puodelio;
Gaminimas:
1. Paruoškite tešlą: į grietinę suberkite cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir sumaišykite. Mišinį padalykite į dvi lygias dalis.
2. Į vieną porciją mišinio įpilkite 180 g miltų ir du šaukštus kakavos.
3. Į kitą mišinio dalį įpilkite 220 g miltų ir sumaišykite.
4. Išminkykite dviejų tipų tešlą: tamsią (su kakava) ir šviesią.
5. Abi tešlas padalinkite į tris lygias dalis (turėtų gautis šeši tešlos gabalai).
6. Kepimo formos dugną (aš naudojau 20×22 cm dydžio formą) ištepkite sviestu.
7. Visą tešlą šešiems pyrago biskvitams tolygiai paskirstykite ir šiek tiek subadykite (arba galite kiekvieną tešlos gabalą ištiesti ant kepimo popieriau ir tuomet kepti orkaitėje).
8. Kepkite biskvitus orkaitėje, kuri yra įkaitinta iki 200 laipsnių temperatūros maždaug 7-10 minučių (visus lakštus iškepkite vienodai).
9. Pyrago lakštams atvėsus, paruoškite kremą. Sumaišykite cukrų su grietine ir vieną minutę maišykite su maišytuvu. Kremas yra paruoštas.
10. Susmulkinkite graikinius riešutus su maišytuvu arba kočėlu.
11. Sutepkite pyragą, ant padėklo dėkite pyrago lakštus šviesų, tamsų, šviesų, kol suklosite visus. Kiekvieną užpilkite paruošta grietinės mase ir apibarstykite riešutais.
12. Paruoškite glaistą: sudėkite sviestą, cukrų, kakavą į keptuvę, įpilkite pieno, pastatykite ant viryklės ir maišykite, kol viskas taps vientisa mase.
13. Karšta glazūra apliekite pyragą ir papuoškite riešutais.
14. Kad susistovėtų, palikite per naktį šaldytuve.
Skanaus!