Šis pyragas tiesiog fantastiškai skanus. Jei norite pasijusti profesionaliu konditeriu, tiesiog privalote išbandyti šį receptą!
Jums reikės:
Tešlai:
- 150 g kvietinių miltų
- 100 ml vandens
- 100 ml pieno
- 80 g sviesto
- 4 kiaušinių
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1/2 arb. š. druskos
Kremui:
- 500 ml pieno
- 150 g granuliuoto cukraus
- 100 g kvietinių miltų
- 2 kiaušinių
- 170 g sviesto
- 2 pakelių vanilinio cukraus
Pyrago papuošimui galite rinktis cukraus pudrą, karamelinį glaistą ar plaktą grietinėlę.
Kaip gaminti?
- Į puodą supilkite vandenį ir pieną.
- Įdėkite sviesto ir kaitinkite ant vidutinės ugnies.
- Kai sviestas ištirps, ir masė pradės virti, suberkite miltus, sumaišytus su druska ir kepimo milteliais.
- Virkite apie 4 minutes nuolat maišydami.
- Leiskite šiek tiek atvėsti.
- Palaipsniui įmuškite po vieną kiaušinį ir po kiekvieno gerai išplakite.
- Paruoštą tešlą padalinkite į dvi dalis.
- Paruoškite apvalią 24 cm skersmens kepimo formą.
- Dugną išklokite kepimo popieriumi ir supilkite pusę tešlos.
- Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
- Tą patį pakartokite su antrąja tešlos dalimi.
- Palikite atvėsti.
- Paruoškite kremą. Piene sumaišykite cukrų, miltus ir kiaušinius.
- Virkite ant vidutinės ugnies.
- Išvirkite tirštą košę, uždenkite folija ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje.
- Sviestą išplakite kartu su vaniliniu cukrumi iki putų, palaipsniui supilkite atvėsusią košę.
- Vieną tešlos dalį dėkite atgal į kepimo formą, supilkite paruoštą grietinėlę, uždėkite antrą tešlos dalį ir švelniai paspauskite.
- Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra, papuoškite plakta grietinėle, arba patepkite karameliniu glaistu.
Pamokėlė vaizdo įraše: