Man labai patinka šis receptas, nes jis greitas, paprastas ir tiesiog fantastiškas. Šis pyragas yra labai minkštas ir skanus!
Receptą galite koreguoti savo nuožiūra: pavyzdžiui, galite nedėti kakavos, pyragą galite pagardinti obuoliais, braškėmis, mėlynėmis, ir t.t.
Jums reikės:
- 1 stiklinės (250 ml) plakamos grietinėlės
- 4 kiaušinių
- ¾ stiklinės cukraus
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 2 stiklinių (300 g) pusiau rupių miltų
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 2 valg. š. kakavos
- konservuotų vyšnių
- cukraus pudros
Kaip gaminti?
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir paruoškite 30×25 cm dydžio kepimo formą.
- Kepimo formos dugną patepkite aliejumi ir pabarstykite miltais.
- Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę.
- Antrame dubenyje iki putų išplakite kiaušinius su cukrumi ir vanile.
- Palaipsniui suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos.
- Švelniai išmaišykite mediniu šaukštu.
- Galiausiai palengva įmaišykite plaktą grietinėlę.
- Didesnę tešlos dalį supilkite į kepimo formą, į likusią dalį įmaišykite kakavą ir užpilkite ant viršaus.
- Su mediniu iešmeliu galite sukurti skirtingų spalvų tešlos raštus.
- Ant viršaus išdėliokite konservuotas vyšnias.
- Kepkite iki auksinės rudos spalvos. Po 30-45 minučių patikrinkite, ar tešla iškepusi.
- Pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!