Norite nustebinti svečius paprastu, bet labai skaniu desertu? Tuomet šis obuolių pyragas tam puikiai tiks, išbandykite!
Ingredientai:
- 800 gramų obuolių;
- 1 valgomasis šaukštas cinamono;
- 1 valgomasis šaukštas cukraus;
- 3 kiaušiniai;
- 1 valgomasis šaukštas grietinės;
- 100 gramų ištirpinto sviesto;
- 1 pakelis kepimo miltelių;
- miltai;
- 1 pakelis sausainių;
- 0,5 stiklinės pieno.
Glazūrai:
- 50 mililitrų grietinėlės;
- 50 mililitrų aliejaus;
- 50 gramų juodojo šokolado.
Gaminimas:
Paruoškite tešlą: kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite ištirpdytą sviestą, grietinę ir kepimo miltelius.
Į tešlą suberkite miltus.
Sutrinkite sausainius iki trupinių, supilkite pieną ir sumaišykite.
Gautą sausainių masę sudėkite į kepimo formą ir išlyginkite.
Ant viršaus uždėkite susmulkintus obuolius, apibarstykite cinamonu ir užpilkite tešlą.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Kol kepate pyragą, paruoškite glaistą: visus ingredientus kartu pašildykite ir gerai sumaišykite.
Atvėsusį pyragą apipilkite glajumi ir papuoškite, kaip norite. Skanaus!