Mėgstate desertus su kavos skoniu? Jei taip, būtinai išbandykite šį puikų receptą!
Šis deserto receptas skirtas kepti mažesnėje kepimo formoje, jei norite kepti didesnėje formoje, tiesiog padvigubinkite ingredientų kiekį. Receptas tikrai puikus bei paprastas, todėl šį desertą galės pagaminti net pradedantysis!
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 1 stiklinės pusiau rupių miltų
- 1/2 puodelio cukraus
- 1/2 puodelio lydyto sviesto arba aliejaus
- 1 puodelio pieno
- 2 šaukštų tirpios kavos
- 1 šaukšto kakavos
- 1 kepimo miltelių
Kremui:
- 1 šokolado
- 2 grietinės indelių (jei norite, galite naudoti ir 3 vnt., tada kremo bus daugiau)
Glajui:
- Konditerinio šokolado
- Sviesto
Biskvito aptepimui:
- Rūgščios uogienės
Rekomenduojama naudoti aviečių arba serbentų uogienę
Gaminimo eiga:
Pasiruoškite skystus ir birius ingredientus.
Viename dubenyje sumaišykite visus skystus ingredientus – kiaušinius, lydytą sviestą ir pieną.
Antrame dubenyje sumaišykite birius ingredientus ir gerai išmaišykite.
Abu mišinius sumaišykite taip, kad gautumėte vieną vientisą tešlą.
Tešlą supilkite į nedidelę kepimo skardą, kurią ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
Biskvitą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Žinoma, kepimo laikas priklauso nuo konkrečios orkaitės.
Ar biskvitas iškepęs patikrinkite mediniu pagaliuku.
Iškepusį biskvitą aptepkite rūgščia uogiene.
Dabar paruoškite paprastą kremą:
Dubenyje ištirpintą šokoladą sumaišykite su grietine.
Pyrago paviršių aptepkite paruoštu kremu.
Paruoštą pyragą įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Dabar galite paruošti glajų:
Tiesiog aptepkite šokoladiniu glajumi arba glajų galite paruošite tokį, koks jums patinka.
Populiariausias klasikinis šokoladinis glajus yra su sviestu ir aliejumi.
Galite patiekti! Linkime gero skonio!