Ar mėgstate kavos skonio desertus? Jei taip, būtinai išbandykite šį receptą iš puikios kulinarijos knygos.
Šio pyrago ingredientų kiekis skirtas mažesnei kepimo skardai, tačiau jei norite kepti didesnėje kepimo skardoje, tiesiog padvigubinkite kiekius.
Skanėstas yra tikrai lengvai paruošiamas ir net pradedančiajam kulinarui jis puikiai pavyks!
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 1 puodelio pusiau rupių miltų
- 1/2 puodelio cukraus pudros
- 1/2 puodelio lydyto sviesto arba aliejaus
- 1 puodelio pieno
- 2 valgomųjų šaukštų tirpios kavos
- 1 valgomojo šaukšto kakavos
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
- 1 konditerinio šokolado
- 2 indelių grietinės (jei norite, galite naudoti 3 vnt., jei reikės daugiau grietinės)
Glaistui:
- Šokolado
- Aliejaus
Pertepimui:
- Rūgščios uogienės
Rekomenduojame naudoti aviečių arba serbentų.
Gaminimo eiga:
Atskirkite skystus ir birius ingredientus.
Tada viename dubenyje sumaišykite visus skystus ingredientus – kiaušinius, ištirpintą sviestą ir pieną.
Kitame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus ir gerai išmaišykite.
Sumaišykite abi mases, kad gautųsi vientisa tešla.
Nedidelę kepimo skardą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais, tada supilkite tešlą.
Pyragą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Tačiau, žinoma, kepimo laikas priklauso nuo konkrečios orkaitės.
Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar pyragas iškepė.
Aptepkite pyragą rūgščia uogiene.
Paruoškite paprastą kremą:
Dubenyje ištirpintą šokoladą sumaišykite su grietine.
Pyrago paviršių ištepkite kremu.
Leiskite pyragui sustingti šaldytuve.
Galiausiai paruoškite glajų.
Tada tiesiog užpilkite šokoladinį glajų, kurį paruoškite kaip esate įpratę.
Arba naudokite klasikinį šokoladą, kurį sumaišykite su sviestu arba aliejumi, viską ištirpinkite ir sumaišykite.
Paruoštą desertą galite patiekti.
Linkime gero skonio!