Paprastas, skanus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas puikiai tiks ir kiekvienai dienai, ir šventei. Leiskite sau pasimėgauti saldžiomis poilsio akimirkomis!
Jums reikės:
1 kiaušinio
300 g kvietinių miltų
80 g cukraus pudros
160 g sviesto arba margarino
10 g kepimo miltelių
1 žiupsnelio druskos
6 šaukštų pieno
Įdarui:
1,2 kg obuolių
150 g cukraus
Cinamono (pagal skonį)
Pyrago paviršiui:
1 kiaušinio
Cukraus pudros
Kaip gaminti?
Sumaišykite visus tešlos ingredientus.
Jei reikia, galite įpilti šiek tiek daugiau pieno ar įberti miltų.
Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis, uždenkite audiniu ir palaukite 30 minučių.
Iškočiokite tešlą į dvi plokštes (jų matmenys turėtų būti maždaug 36 x 24 cm).
Nulupkite ir sutarkuokite obuolius. Suberkite į puodą, įdėkite cukraus ir cinamono, kaitinkite, kol ims garuoti obuolių sultys.
Gautą masę dėkite tarp tešlos plokščių.
Išplakite kiaušinį, ir patepkite juo pyrago viršų bei kraštus.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pyrago paviršius taps rusvos spalvos.
Pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!