„Twix“ šokoladukas yra mėgstamas dėl karamelės skonio, kuris puikiai papildo pieninio šokolado ir sausainių duetą.
Du šokoladukai, iš kurių vieną galima išsaugoti „vėlesniam laikui“ arba atiduoti draugui. O kaip „Twix“ visai šeimai? Ir visai nereikia pirkti 10 šokoladukų.
Mes siūlome viską padaryti patiems, paversdami mėgstamą saldainį pyragu. Intriguoja? Tada užsirašykite arba įsiminkite.
Jums reikės:
miltai – 150 g;
aliejus – 80 g
krakmolas – 1,5 šaukšto;
cukraus pudra – 40 g;
kondensuotas pienas – 1 skardinė;
sviestas – 0,5 šaukšto;
pieniško šokolado – 2 plytelės;
Kaip gaminti:
kambario temperatūros sviestą išmaišykite su cukraus pudra. Plakite šakute. Sudėkite krakmolą ir miltus dalimis. Tuomet gerai išminkykite, kol tešla primins drėgną smėlį.
Paimkite stačiakampę kepimo formą. Įklokite kepimo popieriumi. Paskirstykite tešlą ir įdėkite į šaldytuvą.
Pereikite prie karamelės įdaro. Supilkite kondensuotą pieną į puodą storu dugnu. Įmeskite sviesto gabalėlį. Virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami.
Šis procesas trunka 25–30 minučių iki karamelės spalvos. Svarbu ilgai nevirti, nes paruošta karamelė dar labiau sutirštėja.
Išimkite iš šaldytuvo tešlą ir subadykite ją šakute. kad kepant ji neiškiltų. Pašaukite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę i kepkite 20 minučių.
Ištirpinkite šokoladą. Vietoje pieniško šokolado, galite naudoti ir juodą, ištirpinkite vandens vonioje. Kai dauguma šokolado ištirps, kai viską nuimsite nuo ugnies ir tiesiog sumaišysite.
Ant sausainio pagrindo paskleiskite karamelę, paskirstydami ją per visą paviršių. Tada sluoksnį šokolado. Dėkite į šaldytuvą, kol visiškai sukietės.
Supjaustykite lazdelėmis, kad būtų panašu į šokoladukus ir patiekite. Skirtumo niekas nė nepajus!