Bulvių pagrindas, malta mėsa ir sūris padės sukurti tikrai fantastišką vakarienę pagal šį „YouTube“ kanalo įkvėptą receptą.
Jums reikės:
- 1 kg bulvių
- 450 g maltos mėsos
- 1 svogūno
- augalinio aliejaus
- krapų
- druskos, maltų juodųjų pipirų ir maltų raudonųjų pipirų pagal skonį
- gabalėlio sviesto
- česnako granulių
- 400 g konservuotų nuluptų pomidorų
- 100 g kietojo sūrio
Gaminimo eiga:
Bulves nulupkite, supjaustykite mažesniais gabalėliais ir virkite puode su vandeniu apie 15-20 minučių.
Tuo tarpu nulupkite svogūną, smulkiai supjaustykite, apkepkite nedideliame kiekyje aliejaus ir sudėkite faršą.
Troškinkite apie 10 minučių, lengvai maišydami.
Įberkite druskos, česnako granulių, raudonųjų pipirų, maltų juodųjų pipirų ir 200 g nuluptų pomidorų.
Virtas bulves nusausinkite, įdėkite sviesto, smulkintų krapų ir sutrinkite, padarydami košę.
Tuomet šlapiomis rankomis formuokite rutuliukus, kuriuos sudėkite ant metalinės skardos.
Kiekviename rutuliuke su stikline padarykite įdubimą.
Į kiekvieną duobutę įtarkuokite kieto sūro ir įdėkite faršo įdaro.
Galiausiai ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio, įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių 200°C temperatūroje.
Viskas, baigta!
Gero apetito!
Vaizdo medžiaga: