Nuostabaus skonio obuolių pyragas! Jo receptas tikrai lengvas ir paprastas, tad jį pasigaminti gali kiekvienas. Pabandykite!
Ingredientai:
- 150-200 g cukrus
- 2 kiaušiniai
- 200-250 g miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos
- 250 g kefyro
- 200-350 g obuolių
- 5 g sviesto.
Pyragą rekomenduojama kepti 12×30 cm dydžio kepimo formoje.
Gaminimas:
Išplakite kiaušinius ir cukrų, kol gausite vienalytę, purią masę.
Įpilkite kefyro. Išmaišykite.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Supjaustytus obuolius supilkite į kiaušinių ir kefyro mišinį. Išmaišykite.
Palaipsniui (per 2-3 kartus) suberkite miltus, sumaišytus su soda. Labai gerai viską išmaišykite, kad mišinyje neliktų gumuliukų.
Sumaišytą tešlą sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą. Tolygiai paskirstykite.
Pyragą kepkite 50 minučių iki 170 ° C įkaitintoje orkaitėje.
Tada padėkite jį ant lėkštės ir leiskite atvėsti.
Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
Pyrago gaminimo vaizdo įrašas: