Jūs galite tai padaryti!
Panakota yra populiarus itališkas desertas, kurio nevengia patiekti geriausi pasaulio restoranai.
Bet dabar jums nereikia ieškoti brangių įstaigų, nes galite namuose ją pasigaminti patys! Svarbiausia – laikytis proporcijų, ir viskas pasiseks!
Jums reikės:
150 g vyšnių;
200 ml 33% grietinėlės;
100 ml pieno;
100 g cukraus;
25 g želatinos;
150 ml vandens.
Gaminimas:
Želatiną užpilkite 50 ml šalto vandens ir palikite 10 minučių.
Supilkite grietinėlę ir pieną į prikaistuvį, uždėkite ant ugnies ir kaitinkite, bet neužvirkite.
Supilkite cukrų ir leiskite ištirpti, nuolat maišant.
Į kreminį mišinį įpilkite pusę paruoštos želatinos. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir supilkite į indelius.
Į kiekvieną indelį įdėkite po keletą vyšnių ir atšaldykite.
Likusias vyšnias užpilkite 100 ml vandens ir uždenkite. Užvirkite ir įpilkite likusią želatiną. Viską gerai išmaišykite ir leisti atvėsti.
Kai kreminis mišinys šaldytuve sukietės, ant viršaus užpilkite vyšnių želė su uogomis. Įdėkite atgal į šaldytuvą, kol sukietės.