Panakota su vyšniomis yra itališkas desertas, kuris ne tik labai išvaizdus, bet ir gardus. Vienos porcijos gali ir nepakakti! Norėsite pakartoti. Pabandome?
Sudėtis
- 600 g vyšnių be kauliukų (šviežių arba šaldytų)
- 400 g cukraus
- 50 ml degtinės arba konjako
- 75 g želatinos
- 100 ml karšto vandens
- 900 ml pieno
- 400 ml grietinėlės
- obuolių
- vyšnių ir mėtų papuošimui
Gaminimas
Trintuvu sutrintas vyšnias su 200 g cukraus ir 50 ml degtinės arba konjako, kol gausite vientisą masę. Šaukštu nugriebkite putas nuo viršaus. Želatiną užmerkite pagal instrukcijas, pakaitinkite ir supilkite į vyšnių mišinį.
Stiklines padėkite taip, kad stovėtų pasvirusios. Galite supjaustyti obuolius skiltelėmis ir jas panaudoti kaip atramą. Pripilkite stiklines vyšnių masės ir padėkite į šaldytuvą, kol sukietės.
Kol vyšnios šąla, dubenyje sumaišykite pieną su grietinėle ir 200 gramų cukraus. Pakaitinkite ant ugnies, kad visi komponentai ištirptų ir susijungtų. Įdėkite pagal instrukciją paruoštos želatinos, sumaišykite.
Supilkite pieno mišinį į vyšnių mase pripildytas stiklines ir vėl padėkite į šaldytuvą, kol sukietės.
Papuoškite desertą vyšniomis ir mėtų lapeliais. Panakota su vyšniomis puikiai tiks atsigaivinti po sunkios dienos.