Užuot gaminus pažįstamus ir jau nusibodusius kotletus vien iš faršo, bus daug skaniau pasigaminti sultingą vyniotinį. Su šiuo receptu galite rinktis nebrangią mėsą, tačiau vis tiek išgauti puikų skonį ir neįtikėtiną minkštumą.
Sudėtis:
- 300 g maltos vištienos
- 200 g maltos kiaulienos
- 1 svogūnas
- 20 g petražolių
- 40 g džiūvėsėlių
- 40 g majonezo
- 10 g druskos
- 3 g juodųjų pipirų
- 3 g baziliko
Įdarui:
- 100 g kumpio
- 100 g sūrio
Pasiruoškite foliją ir sutepkite ją aliejumi. Sumaišykite faršą, pridėkite aliejaus, smulkiai supjaustytą svogūną, džiūvėsėlius, prieskonių, majonezą ir viską kruopščiai išmaišykite.
Faršo masę paskleiskite ant folijos. Truputį palikite neuždengtos folijos aplink kraštus, kad būtų patogu vynioti. Kumpį supjaustykite mažais kubeliais, sutarkuokite sūrį ir viską sudėkite ant faršo, tolygiai paskirstydamas. Suvyniokite foliją, paėmęs už kraštų.
Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, 50 minučių. Iškepus, nuimkite foliją ir teptuku užtepkite kepsnių padažo ant viso paviršiaus. Dar 10 minučių pašaukite į orkaitę 180 laipsnių temperatūroje, kol vyniotinis pasidengs auksine pluta.