Skanūs balandėliai paruošti su pekino kopūstais ir malta mėsa – nuostabūs pietūs, kuriuos tikrai pamėgsite. „YouTube“ kanale radome jums puikų receptą!
Jums reikės:
- Pekino kopūstų lapų
- 100 g nevirtų ryžių
- 1 svogūno
- 1 saldžiosios paprikos
- 1 morkos
- 2 skiltelių česnako
- 2 valgomų šaukštų pomidorų pastos
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- Susmulkintų petražolių
Taip pat reikės:
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
- 1/2 šaukštelio raudonųjų paprikų miltelių
- 1 valgomo šaukšto pomidorų pastos
- 150 ml vandens
- 1 lauro lapo
- 250 ml karšto vandens
Gaminimo eiga:
Pekino kopūstą padalinkite į atskirus lapus.
Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite 15 minučių pastovėti.
100 g ryžių užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir leiskite 15 minučių pastovėti.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus.
Suberkite smulkintą papriką, tarkuotą morką, sutrintą česnaką, pomidorų pastą, druską, juoduosius pipirus ir kepkite.
Mišinį padalykite per pusę – į faršą su ryžiais suberkite vieną mišinio pusę ir viską gerai išmaišykite.
Užpildykite pekino kopūstų lapus paruoštu įdaru – jei reikia, išpjaustykite kietą kopūsto lapo dalį.
Paruoštus balandėlius dėkite į kepimo indą.
Į likusią keptų daržovių mišinio pusę įpilkite vandens, druskos, pipirų, prieskonių ir užvirkite.
Paruoštą padažą uždėkite ant paruoštų balandėlių ir užpilkite karštu vandeniu (250 ml).
Uždenkite drėgnu kepimo popieriumi ir uždenkite folija.
Kepkite iki 220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Pabarstykite petražolėmis.
Gero apetito!
Vaizdo medžiaga: