Noriu pasidalinti puikios tešlos, kuri yra tikrai minkšta ir elastinga kaip voratinklis, receptu. Vestuvėse, kurias turėjome prieš savaitę, iš jos kepėme visus saldžius pyragus – namines bandeles, skaniausius pyragus. Elastingumo ir išskirtinio minkštumo paslaptis – paprastas graikiškas jogurtas.
Mes darėme porciją iš 3 kilogramų miltų, bet pridedu pagrindinį receptą, kuris yra iš 800 g paprastų miltų. Ši tešla tikrai skani ir rekomenduoju ją visiems, kurie dar neturi tobulo tešlos recepto. Jūs ką tik jį radote!
Jums reikės:
- 800 g paprastų miltų;
- 200 g pusiau rupių miltų;
- 200 g granuliuoto cukraus;
- 1 indelio graikiško jogurto;
- 100 g kambario temperatūros sviesto;
- 0,5 l pieno;
- 2 pakeliai vanilinio cukraus;
- 42 g šviežių mielių;
- žiupsnelis druskos.
Įdarui:
- Slyvų uogienė;
- Varškė;
- Aguonos;
- Riešutai.
Gaminimo eiga:
Mieles sutrupinkite drungname piene (įpilkite 0,2 l pieno) nedideliame dubenyje. Įdėkite arbatinį šaukštelį cukraus. Palikite mieles šiltoje vietoje pakilti. Miltus persijokite į didelį dubenį. Įdėkite granuliuoto cukraus, vanilinio cukraus ir žiupsnelio druskos. Sumaišykite su šaukštu. Sudėkite jogurtą, sviestą ir paruoštas mieles.
Pradėkite minkyti tešlą ir po truputį pilkite likusį drungną pieną. Minkykite tešlą, kol gausite gražią purią minkštą tešlą, kuri atsiskiria nuo dubens. Iš paruoštos tešlos suformuokite kepaliuką, pabarstykite miltais. Uždenkite švariu rankšluosčiu. Palikite kilti šiltoje vietoje 1 valandą. Pakilusią tešlą perkelkite ant miltais apibarstytos lentos.
Padalinkite tešlą į mažesnius gabalėlius, priklausomai nuo to, ką norime kepti. Prieš kepdami uždenkite juos rankšluosčiu. Leiskite jiems pakilti dar 10 minučių. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 40 minučių. Linkime jums gero apetito!