Cukinijos tešloje – tai labai maistingas ir skanus patiekalas, kuriam atsispirti paprasčiausiai neįmanoma. Prireiks vos kelių maisto produktų, ir galėsite paruošti tokį patiekalą, kuriam negalės atsispirti nė vienas šeimos narys. Įspėjame: kad ir kiek paruoštumėte, vis tiek bus per mažai!
Jums reikės:
Vidutinio dydžio cukinijos;
Riekelėmis pjaustyto fermentinio sūrio;
Česnako skiltelių;
Šviežių žalumynų;
Druskos ir pipirų;
2 kiaušinių;
Šiek tiek miltų.
Ingredientų kiekį galite derinti pagal skonį.
Kaip gaminti?
Cukiniją supjaustykite griežinėliais, užberkite šiek tiek druskos, ir palikite pastovėti apie 10 minučių.
Susmulkinkite česnaką ir įtrinkite cukinijos gabalėlius.
Išplakite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų.
Ant cukinijos griežinėlio uždėkite sūrio riekelę, ir tuomet antrą cukinijos griežinėlį.
Cukinijos „sumuštinį“ apvoliokite miltuose, o tuomet – kiaušinyje.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, kepkite apie 40 minučių.
Papuoškite žalumynais. Skanaus!