Visiems traškių bulvyčių mėgėjams rekomenduojame išbandyti šį receptą.
Dėl minimalaus riebalų kiekio ir „YouTube“ kanale pateikiamo paruošimo būdo, šis paprastas patiekalas taps nepakartojamu garnyru!
Klausiate, kokia šių bulvyčių paslaptis?
Tai ingredientas, kurio paprastai bulvėms kepti niekada nenaudojame. Tai kukurūzų miltai!
Jie užtikrina, kad keptos bulvytės būtų traškios!
Iš orkaitės ištrauktas traškias bulves patiekite su mėgstamu padažu – kečupu ar majonezu.
Galite patiekti su salotomis arba tiesiog kaip garnyrą prie mėsos.
Pasirinkite taip, kaip jums atrodo skaniau, nes šios bulvytės tikrai fantastiškos ir prie bet kokio patiekalo puikiai tinka!
Jums reikės:
- 1 kg bulvių
- 3 šaukštų rupių maltų kukurūzų miltų (jei jų neturite, galite naudoti džiūvėsėlius)
- Raudonųjų paprikų miltelių
- Juodųjų maltų pipirų
- Prieskonių pagal skonį
- Džiovintų česnakų granulių
- 2 šaukštų aliejaus
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite bulves.
Nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite jas šiaudeliais.
Palikite bulvytes kuriam laikui šaltame vandenyje.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Po to ištraukite bulvytes iš vandens.
Sudėkite jas ant rankšluosčio ir kuo geriau nusausinkite.
Sausos bulvės daug geriau iškeps ir bus traškesnės, būtinai pabandykite taip padaryti.
Tada į bulves suberkite prieskonius (galite naudoti naminius „Vegetos“ prieskonius).
Tada įberkite juodųjų pipirų, paprikų miltelių ir, žinoma, druskos.
Įpilkite aliejaus.
Galiausiai suberkite kukurūzų miltus ir gerai išmaišykite.
Sudėkite bulves ant kepimo skardos taip, kad jos tolygiai pasiskirstytų po visą paviršių.
Kepdami nemaišykite bulvių šaukštu, nes kitaip jos suirs.
Įdėkite skardą į gerai įkaitintą orkaitę.
Kepkite apie 20 minučių aukščiausioje galimoje temperatūroje, priklausomai nuo orkaitės.
Geriausia kepti 20 minučių 250 laipsnių temperatūroje.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: