Kiekvieną rutuliuką suspauskite, kad gautumėte paplotėlius su mažais įdubimais.
Kalbant apie įdarą, tada viskas taip pat paprasta. Varškę sumaišykite su cukrumi ir tryniu.
Ir tada padalinkite jį pyragėlių centre. Užsukite tešlos kraštus ir išdėliokite ant riebalais išteptos kepimo skardos.
Kai visi pyragėliai su varške jau skardoje. Pašaukite juos orkaitę įkaitintą iki 160 laipsnių ir kepkite 35 minutes.
Pyragėliai su varške paruošti. Valgykite juos šiltus arba šaltus.
Minkšti itališki obuolių sausainiai. Norėsite jų dar ir dar…
Skanūs naminiai sausainiai, neseniai ištraukti iš orkaitės, yra bene geriausias jaukaus šeimos vakaro su arbata komponentas. Taip, ir atvykstantiems svečiams kur kas maloniau ragauti naminius desertus, nei matyti abejotinų parduotuvių saldainius prie stalo.
Todėl šiandien siūlome jums minkštų naminių sausainių su obuoliais receptą. Tokie sausainiai yra populiarūs italų virtuvėje, tačiau dėl neįtikėtino paprastumo desertą pamėgsite ir savo namuose.
Jums reikės:
- 2 kiaušiniai
- 100 g cukraus
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 100 g sviesto
- 300–350 g kvietinių miltų
- 15 g kepimo miltelių
- 2 vidutiniai obuoliai
Gaminimas:
Į mažą indą įmuškite kiaušinius. Plakite juos mikseriu iki vientisos masės. Įpilkite vanilinio cukraus ir vėl išplakite. Į gautą mišinį įpilkite ištirpdytą sviestą. Dar kartą išmaišykite.
Išsijokite pusę miltų, suberkite kepimo miltelius. Maišykite. Išsijokite likusius miltus ir suberkite. Obuolius nulupkite. Supjaustykite pailgomis skiltelėmis. Į tešlą suberkite obuolius ir vėl išmaišykite.
Tešlos gabaliukus su obuoliais šaukštu paskirstykite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 30–35 minutes!