Ar žinote, kad kepti obuoliai išlaiko visas savo naudingas savybes? Kepti obuoliai virškinami daug lengviau nei švieži, normalizuoja angliavandenių apykaitą, stiprina imunitetą, šalina toksinus ir užkerta kelią aterosklerozės vystymuisi.
Keptų obuolių naudojimas akivaizdus gydant disbiozę. Obuoliuose esantys pektinai padeda pagerinti virškinimą, todėl dietinis obuolių patiekalas puikiai tinka visiems, kurie vadovaujasi sveika gyvensena ir stebi savo figūrą.
KAIP KEPTI OBUOLIUS ORKAITĖJE
Mes siūlome kelis keptų obuolių receptus. Jie padės pagerinti jūsų sveikatą ir pradžiugins subtiliu skoniu.
KEPTI OBUOLIAI SU VARŠKE
Jums reikės:
- 4 obuoliai
- 200 g varškės
- 50 g cukraus
- 50 g razinų
- 1 kiaušinis
- 1 valgomasis šaukštas manų kruopos
- vanilės ar cinamono pagal skonį
- aliejaus sutepti kepimo indą
Gaminimas:
Nuplaukite obuolius, išimkite šerdį. Varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, razinomis, vanile ir manų kruopomis.
Užpildykite šia mase obuolius ir sudėkite į iš anksto aliejumi suteptą kepimo indą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių arba kol suminkštės.
Patiekite su grietinėle ar cukraus pudra.
KEPTI OBUOLIAI SU RIEŠUTAIS
Jums reikės:
- 4 obuoliai
- 50 g razinų
- 2 figų
- 2 datulės
- 3 šaukštai graikinių riešutų
- 1 šaukštelis cinamono
- žiupsnelis malto imbiero
- medaus pagal skonį
Gaminimas:
Razinas ir figas 20 minučių užpilkite šiltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite.
Riešutus ir datules sumalkite, sumaišykite su razinomis, figomis ir cinamonu. Išimkite obuolių šerdį.
Įdarykite obuolius su įdaru. Kiekvieną apvyniokite folija, palikdami nedidelę skylę viršuje. Kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Prieš patiekiant apipilkite medumi.
KEPTI OBUOLIAI VANILĖS PADAŽE
Jums reikės:
- 4 obuoliai
- 2 šaukštai tarkuoto imbiero
- 4 šaukštai medaus
- 25 g sviesto
- 4 šaukštai baltojo vyno
- 300 g grietinėlės
- 2 tryniai
- 2 šaukštai cukraus
- vanilinio cukraus pagal skonį
Gaminimas:
Supilkite vanilinį cukrų į puodą kartu su grietinėle, kaitinkite, kol pasirodys pirmieji burbuliukai, nukelkite nuo viryklės.
Trynius išplakite su cukrumi iki baltos masės ir palaipsniui įpilkite į kremą. Padėkite ant ugnies, kol lengvai sutirštės. Štai ir, vanilinis padažas yra paruoštas.
Išimkite obuolių šerdis, į kiekvieną įdėkite 1/2 šaukštelio imbiero, šaukštą medaus ir gabalėlį sviesto.
Įdėkite obuolius į gilią formą, užpilkite juos vynu ir 45 minutes kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 160 laipsnių. Patiekite su vaniliniu padažu.
KEPTI AVIŽINIAI OBUOLIAI
Jums reikės:
- 2 obuoliai
- 2 šaukštai avižinių dribsnių
- 5 šaukštai medaus
- 1 valgomasis šaukštas migdolų
- 1 šaukštelis graikinių riešutų
- 1 šaukštelis razinų
- vienos citrinos sultys
- cinamono pagal skonį
Gaminimas:
Obuolius perpjaukite per pusę, nulupkite ir apšlakstykite citrinos sultimis. Avižinius dribsnius sumaišykite su smulkintais riešutais, razinomis, medumi ir cinamonu.
Sudėkite įdarą obuolių puseles ir palikite 20 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Kai obuoliai iškeps apšlakstykite medumi.
KEPTI OBUOLIAI SU APELSINŲ SULTIMIS IR DŽIOVINTAIS ABRIKOSAIS
Jums reikės:
- 4 dideli obuoliai
- 1 valgomasis šaukštas džiovintų abrikosų
- 1/2 šaukšto razinų
- 1/2 šaukšto kapotų riešutų
- 4 šaukštelių medaus
- 4 šaukštų sviesto
- 1 cinamono lazdelė
- 4 apelsinų sultys
- citrinos sulčių ir mėtų pagal skonį
Gaminimas:
Supjaustykite džiovintus abrikosus. Pašalinkite obuolių šerdis. Išimkite šiek tiek minkštimo šaukštu, apšlakstykite citrinos sultimis.
Sumaišykite razinas, riešutus, džiovintus abrikosus, medų ir sviestą. Masę sudėkite į obuolius. Į kiekvieną obuolį įdėkite cinamono lazdelę.
Sudėkite į kepimo indą ir apipilkite apelsinų sultimis. Kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje, retkarčiais apipilant apelsinų sultimis.
KEPTI OBUOLIAI SU VIŠTIENA
Jums reikės:
- 8 obuoliai
- 500 g vištienos
- 50 g riešutų
- 50 g slyvų
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai augalinio aliejaus
- 2 šaukštai sviesto
- 2 šaukštai cukraus
- 1 valgomasis šaukštas vištienos sultinio
Gaminimas:
Riešutus susmulkinkite ir pakepinkite. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Vištieną sumalkite mėsmalėje.
Kepkite svogūną ir česnaką 4 minutes keptuvėje, suberkite maltą vištieną, išmaišykite ir toliau kepkite dar 8 minutes. Viską sudėkite į gilų dubenį, sudėkite riešutus, kiaušinį, supjaustytas slyvas, gerai išmaišykite.
Nupjaukite obuolių viršūnes, išimkite šerdis ir šiek tiek minkštimo.
Įdarykite obuolius įdaru, uždenkite nupjauta viršūnėle ir sudėkite į kepimo indą.
Ištirpinkite sviestą ir cukrų ir virkite mišinį 3 minutes, nuolat maišydami. Užpilkite obuolius šiuo padažu ir kepkite 10 minučių orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje.