Kai toks bjaurus oras už lango, mintyse svajojame apie vasarą. Jos metu kukurūzai daugumoje šalių tampa sezono hitu! Jie net būna siūlomi paplūdimiuose, parduodami turguose ir parduotuvėse. Dažnai kukurūzai yra verdami, bet juk galima juos pagaminti įdomiau! Orkaitėje kepti kukurūzai su prieskoniais ir sviestu jums pakels nuotaiką bjauriu oru ir primins vasarą. Išbandykite šį skanėstą!
Ingredientai:
- kukurūzai – 3 vienetai;
- sviestas – 50 gramų;
- kalendra – 2 valgomieji šaukštai;
- citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- citrinos žievelė – 1/2 arbatinio šaukštelio;
- druska – 1 arbatinis šaukštelis;
- prieskoniai pagal skonį.
Gaminimas
Pirmiausia paruoškite kvapnią užtepėlę, kuria sutepsite kukurūzus. Nuplaukite ir nusausinkite šviežias kalendras. Smulkiai supjaustykite. Jei nemėgstate kalendros, tai galite ją pakeisti petražolėmis, krapais ar bazilikais.
Smulkia tarka sutarkuokite citrinos žievelę. Gilesniame dubenyje sumaišykite sviestą, kalendrą, druską, citrinos žievelę ir šaukštą citrinos sulčių. Paimkite atskirus folijos lapelius kiekvienam kukurūzui. Sutepkite kiekvieną kukurūzą šiuo mišiniu ir atsargiai apvyniokite juos folija.
Dėkite juos į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių. Išėmę iš orkaitės, atidenkite foliją ir mėgaukitės nuostabiu skoniu. Skanaus!
Kepti kukurūzai kiekvienam pakels nuotaiką, pradžiuginkite namiškius!