Šį patiekalą paruošite vos iš 4 ingredientų, druskos ir pipirų. Orkaitėje kepti kopūstai tikrai patiks visai šeimai, o šį patiekalą paruošite iš tikrai nebrangių produktų.
Jums reikės:
700 g kopūstų
150 ml pieno
1 kiaušinio
1 šaukšto kukurūzų arba bulvių krakmolo
Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Nuplaukite kopūstą, nuimkite viršutinius apvytusius lapus. Perpjaukite kopūstą per pusę, o tada supjaustykite smulkesniais gabalėliais.
Kopūstų gabaliukus suberkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu. Virkite ant silpnos ugnies maždaug 5 minutes.
Krakmolą sumaišykite su šlakeliu pieno, maišykite, kol mišinys taps vientisas. Supilkite likusį pieną, įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir maltus juoduosius pipirus. Galite įdėti džiovinto imbiero miltelių ar kitų mėgstamų prieskonių.
Suberkite smulkintus kopūstus į kepimo formą.
Supilkite pieno mišinį. Uždenkite folija.
Kepkite iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje. Nuimkite foliją ir kepkite, kol viršus gražiai pagels.
Galite patiekti kaip garnyrą ar kaip pagrindinį patiekalą.
Skanaus!