Pagal šį receptą gaminti cukinijas drąsiai galima iki pat rudens – tikrai nenusibos. Pats receptas yra labai paprastas. Dėl prieskonių gausos ir skanios plutelės šios cukinijos tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kaip visavertis patiekalas.
3 didelėms cukinijoms reikės:
- 2 šaukštų grietinės
- 4 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio druskos, tiek pat paprikos, džiovinto česnako ir Provanso žolelių
- 2 šaukštų džiūvėsėlių
Cukinijas supjaustykite garbanotu daržovių pjaustytuvu (neprivaloma, galite supjaustyti tiesiog aštriu peiliu). Susmulkinkite česnaką, sudėkite į kepimo indą.
Ant viršaus suberkite sudėtyje nurodytus prieskonius, džiūvėsėlius, sudėkite grietinę ir išmaišykite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Nors patiekalas labai lengvas, jis pakankamai sotus. Išbandykite!