Kepta višta su mandarinais yra labai ryškus ir gražus patiekalas. Daugeliui tai visada siejasi su didžiosiomis metų šventėmis. Be to, tokia vištiena paruošiama gana paprastai: jums tiesiog reikia kantrybės, produktų ir kepimo rankovės.
Kepant visą paukštį, jo sultys išlieka mėsoje. Be to, vištienoje yra daug baltymų, ir būtent šios medžiagos daro mus stiprius ir gražius.
Ingredientai:
- višta
- 5 mandarinai
- 6 skiltelės česnakų
- 1 valgomasis šaukštas paprikos miltelių
- 1 šaukštelis garstyčių
- 1 valgomasis šaukštas kečupo
- 1 šaukštelis krienų
- 1 valgomasis šaukštas majonezo
- druska pagal skonį
Gaminimas:
Nuplaukite vištą, padėkite ją ant pjaustymo lentos. Toliau pasigaminkite vištienos marinatą: sumaišykite garstyčias, papriką, majonezą, česnaką, druską, krienus ir kečupą. Šiuo mišiniu padenkite visą vištą.
Nuplaukite mandarinus, nulupkite juos ir išspauskite sultis į atskirą indą. Įdėkite vištą į kepimo rankovę, supilkite sultis. Mandarinų minkštimą ir žievelę įdėkite į vištos vidų. Užriškite rankovę ir šaldykite mažiausiai 2 valandas.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Kepimo rankovę su mėsą įdėkite į skardą ir kepkite 40 minučių. Po 40 minučių prakirpkite rankovę ir leiskite vištai apskrusti. Jūsų kepta višta su mandarinais yra paruošta!
Skanaus!