Visi esame įpratę prie tradicinių varškės pyragų, kuriuos kiekviena šeimininkės ruošia savaip. Kai kurios iš jų juos kepa keptuvėje. Kitos juos mėgsta apskrudinti. Dar kitos juos pirmiausia apkepa, o tada kepa orkaitėje. Kiekvienu iš šių atvejų, desertas gaunasi visada skanus. Tačiau tik nedaugelis šeimininkių žino, kad yra dar vienas būdas, kaip pyragą netradiciškai pagaminti. Jį gaminant nereikia sudėtingai ruošti varškę. Tiesą sakant, varškės masę reikia tik supilti į kepimo formą ir pašauti į orkaitę. Tokį minkštą varškės pyragą beliks supjaustyti porcijomis ir patiekti ant stalo.
O jei pasigaminsite jį pagal mūsų siūlomą receptą, gali būti, kad net neturėsite ką duoti paskanauti savo draugams ar svečiams. Nes namiškiai šį desertą suvalgys, kai tik jį ištrauksite iš orkaitės. Juk apetitą keliantis trijų skonių varškės pyragas savo išvaizda ir aromatu užkariaus kiekvieną. Be jokios abejonės!
Kaip paruošti šį gardų trijų skonių varškės pyragą
Tokiam patiekalui pagaminti reikės 24 x 26 cm dydžio kepimo formos. Šiam desertui taip pat reikės trijų įdarų. Kivių skonio kisieliaus arba mėgstamo kito skonio, taip pat šiek tiek aguonų ir kakavos miltelių. Šie produktai įprastą varškės pyragą pavers trijų skonių desertu.
Sudedamosios dalys:
- Varškė 1,5 kg
- Cukrus 300 g
- Sviestas 150 g
- Grietinė 150 g
- Manų kruopos 60 g
- Krakmolas 50 g
- 6 Kiaušiniai
- Vanilė 1 žiupsnelis
- Kakavos milteliai 40 g
- Kivi kisielius 40g
- Aguonos 75 g
- Juodasis šokoladas 100 g
- Džiovintos vyšnios pagal skonį
Paruošimo būdas:
Varškę sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Įmaišykite cukrų, vanilę, grietinę ir ištirpintą sviestą.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Į varškę įmaišykite kiaušinių trynius. Visus ingredientus suplakite mikseriu iki vientisos masės.
Įmaišykite krakmolą ir manų kruopas. Dar kartą gerai išmaišykite visą mišinį.
Atskirame dubenyje iki standumo ir purumo išplakite atidėtus kiaušinių baltymus. Baltymus dalimis sudėkite į varškės masę, atsargiai maišydami silikonine mentele.
Mišinį padalinkite į 3 dalis ir išdalinkite į skirtingus indus. Į pirmąjį dubenį papildomai įdėkite kivi kisieliaus, į antrąjį – aguonų, o į trečiąjį – kakavos. Gerai išmaišykite.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Patepkite jį sviestu ir lengvai pabarstykite miltais. Pirmiausia supilkite kakavos masę, o po to varškę su aguonomis. Ant viršaus uždėkite džiovintų vyšnių.
Viską aptepkite varškės ir kivi kisieliaus mišiniu. Dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę 60 minučių.
Vandens vonelėje ištirpinkite juodąjį šokoladą. Aptepkite juo atvėsusį varškės pyragą. Padėkite į šaldytuvą 30 minučių, kad glajus gerai sustingtų.
Supjaustykite gardų šokoladu aplietą varškės pyragą porcijomis ir patiekite prie arbatos. Būkite pasiruošę, nes teks išklausyti daugybę malonių komplimentų už jūsų neeilinius kulinarinius įgūdžius. Mėgaukitės kartu su arbatos gėrimu!