Mielinė tešla yra tirštesnės tekstūros, nei tradicinė. Todėl blynai yra storesni ir kepimas trunka ilgiau, tačiau rezultatas to vertas.
Jums reikės:
- 250 g paprastų miltų
- 500 ml pieno
- 15 g mielių
- 2 kiaušinių
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus
- Žiupsnelio druskos
- Aliejaus
Gaminimo eiga:
Įdėkite sutrintas mieles į 100 ml pieno ir išmaišykite.
Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.
Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
Į trynius įmaišykite pieną su mielėmis, tada po truputėlį suberkite miltus ir supilkite likusį pieną.
Galiausiai švelniai įmaišykite gerai išplaktus kiaušinių baltymus ir palikite 15 minučių pastovėti.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite plonus blynus iš abiejų pusių apie 2 minutes, kol jie įgaus auksinę spalvą.
Skanaus!