Taip skaniai jūs dar negaminote!
Ingredientai:
- Saldžios paprikos – 4 vnt.
- Grikiai – 1/2 puodelio
- Adyghe sūris – 150 g
- Morkos – 1 vnt.
- Grietinė – 1/2 puodelio
- Ghee sviestas – 3 šaukštai
- Garstyčios – 1 valgomojo šaukšto
- Druskos – 1 šaukštelis
- Malti juodieji pipirai – 1/2 šaukštelio
- Ciberžolės – 1/2 šaukštelio
- Kuminas – 1/2 šaukštelio
- Petražolės
- Krapai
Paruošimas:
- Rupia tarka sutarkuokite morkas.
- Grikius nuplaukite, pirštais sutrinkite sūrį į trupinius.
- Kepkite kuminus augaliniame aliejuje, kol jie išbrinks.
- Tada įpilkite maltų juodųjų pipirų ir ciberžolės.
- Dar įdėkite tarkuotų morkų ir šiek tiek patroškinkite.
- Sudėkite sūrį, išmaišykite ir kepkite 5 minutes.
- Tada įdėkite grikių, įpilkite vandens santykiu 1:2, druskos pagal skonį, uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies.
- Išvalykite paprikas nuo šerdies ir sėklų, nukirpkite viršuje esančią uodegėlę.
- Užpilkite verdančiu vandeniu, kad paprikos taptų minkštesnės ir įdarykite jas grikiais, pagardintais ghee sviestu.
- Paprikas labai glaustai sudėkite ant kepimo skardos, pateptos augaliniu aliejumi.
- Troškinkite 180°C temperatūroje 10 minučių.
- Paruoškite padažą: maišytuvu sumaišykite grietinę, garstyčias ir smulkintus žalumynus.
- Padažą supilkite ant paprikų ir pašaukite į orkaitę dar 10 minučių.
Skanaus!