Atrodytų, kad nėra banalesnio patiekalo už omletą, tačiau jį taip pat reikia mokėti tinkamai paruošti. Visai neseniai buvusi mokyklos valgyklos darbuotoja pasidalino su manimi šio tobulo omleto receptu: tikiu, kad jis taip pat sulauks tinkamo jūsų įvertinimo.
Pirmiausia vertėtų nepamiršti kiaušinių nuplauti po tekančiu vandeniu.
Paslaptis yra gana paprasta: svarbu pasirūpinti, kad pilamo pieno kiekis būtų proporcingas kiaušinių tūriui. Taigi, pirmiausia įmuškite kiaušinius, ir tuomet įpilkite maždaug dvigubai mažesnį kiekį pieno.
Taip pat svarbu ir tai, kad kiaušiniai būtų tinkamai išplakami. Tam naudokite šakutę arba plaktuvą. Jei per smarkiai išplaksite kiaušinius, omletas gali prarasti dalį savo skonio. Taip pat nereikėtų į jį dėti sodos, nes tai gali sugadinti ruošiamą patiekalą.
Gana dažnai į omletą dedama įvairių priedų – daržovių, sūrio, ir t.t. Deja, ne visi eksperimentai pasiteisina, todėl geriausia tiesiog patiekti priedus jau prie iškepto omleto (sūrį galėsite pabarstyti ant omleto viršaus).
Omleto kepimui labiausiai tinka keptuvė storu dugnu. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite lašelį augalinio aliejaus, ir supilkite kiaušinių masę. Taip pat omletą galite kepti iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Paruoštą omletą porą minučių palaikykite keptuvėje, nes tai padės išlaikyti patiekalo formą.
Skanaus!