Turbūt visi prisimena, koks skanus omletas būdavo darželyje. Siūlome išbandyti šį receptą ir patiems pasidaryti skanius pusryčius.
Ingredientai:
- kiaušiniai – 600 g
- pienas – 600 g.
- druska – pagal skonį
- pipirai – pagal skonį
Gaminimas:
Žinoma, galite naudoti ir mažiau kiaušinių bei pieno, jei norite mažesnės porcijos. Svarbiausia, kad produktų kiekis būtų vienodas.
Kiaušinių nereikia ilgai plakti, tiesiog sumaišykite su pienu, druska, pipirais ir plakite iki vientisos masės.
Paimkite kepimo indą, sutepkite sviestu ar aliejumi, supilkite ten mišinį ir pašaukite į įkaitintą iki 180-200 laipsnių orkaitę.
Kepkite, kol omletas pakils ir paruduos.
Išimkite iš orkaitės, supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Galite patiekti omletą su grietine, įvairiais padažais, tiek saldžiais, tiek sūriais, uogiene ar net su abrikosais. Taip pat galite patiekti su grybais, keptais svogūnais, salotomis, konservuotais patiekalais ir kt.