Omletas maišelyje yra puiki alternatyva, kai norisi sveikų ir dietinių pusryčių, tačiau avižiniai dribsniai jau pabodo. Ką valgyti ryte? Gaminkite šį patiekalą greitai ir be rūpesčių. Tam yra puikus receptas!
Omletas maišelyje
Galite gaminti maišelyje, stiklainyje ir net puodelyje! Maišelyje paruoštas omletas yra labai švelnus, minkštas ir sultingas, tačiau tuo pat metu gana tankus, aukštas, porėtas ir be lašelio aliejaus.
Jis skanus ir primena omletą ragautą darželyje vaikystėje! Labai švelnus ir minkštas!
Jums reikės:
3 kiaušinių
150 ml pieno
žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Išplakite kiaušinius mikseriu ar šakute, bet ne į purias putas. Įpilkite pieno ir vėl išplakite.
Paimkite maišelį tinkama sąlyčiui su maistu (tinka kepimo rankovė) ir supilkite į ją kiaušinių mišinį. Jei neturite specialių, naudokite įprastus vienkartinius maišelius. Tai nėra labai gerai, bet vieną kartą nepakenks.
Jei jums nepatinka variantas su maišeliu, paruoškite omletą stiklainyje. Supilkite mišinį į įprastą stiklinį indą ir uždarykite guminiu dangteliu. Dangtelyje padarykite vieną ar dvi skylutes. Jei indas yra su metaliniu dangčiu, iki galo neužsukite.
Įdėkite stiklainį į nedidelį puodą su šaltu vandeniu. Kad indas neskilinėtų nuo temperatūros, indą pastatykite ant kito guminio dangtelio ar medinio padėkliuko.
Puodą pastatykite ant ugnies ir virkite omletą 10-20 minučių, kol jis bus paruoštas. Virimo laikas priklauso nuo kiaušinių skaičiaus ir indo tūrio.
Į omletą, jei norite, įmaišykite kumpio, sūrio, žolelių, pomidorų.
Omletas maišelyje paruoštas. Patiekite jį lėkštėje, kol neatvėso, jo skonis toks puikus, kad šeimos nariai prašys šių pusryčių bent kartą per savaitę.
Beje, omletą galite kepti dalimis orkaitėje, nedideliuose indeliuose (pavyzdžiui, pasinaudokite keksiukų forma).
Skanaus!